Projectes a Catalunya

CEHDA treballa en l’acollida, l’acompanyament, la formació i en l’autoocupació de persones africanes migrades a Catalunya que es troben en situació administrativa irregular.

Les persones migrades que han entrat al territori espanyol sense un visat, per poder regularitzar-se necessiten estar tres anys empadronades de manera ininterrompuda abans de poder buscar una oferta laboral que les permeti tenir permís de residència i treball. Durant aquest temps, es veuen abocades a una situació d’exclusió social que els i les invisibilitza. Si a més no comprenen la llengua i desconeixen els recursos existents la situació esdevé molt complicada. Nosaltres a CEHDA:

  • Acompanyem a les persones nouvingudes en el seu procés d’arribada i arrelament. Ho fem posant a la seva disposició: un lloc on viure, espais de socialització, bitllets de transport públic per accedir, entre d’altres, a formacions sobre salut publica, alfabetització, llengües, així com a cursos i pràctiques en agricultura ecològica. Totes aquestes activitats i formacions les oferim de la mà d’entitats especialitzades amb les que col.laborem.  També oferim sortides culturals i de coneixement de l’entorn.
  • Realitzem activitats d’inserció laboral per a persones migrades posant èmfasi en l’àmbit de la producció agrària.
  • Oferim assessorament gratuït en estrangeria de la mà de Noves Vies.
  • Donem a conèixer la realitat de les persones ghaneses a Catalunya oferint espais perquè les persones puguin expressar les seves realitats davant de col·lectius diversos i mitjançant la realització d’activitats de formació i sensibilització en l’àmbit de la solidaritat i la cooperació promovent el pensament crític.
  • Apropem la societat catalana i la ghanesa a través de la co-creació i difusió d’expressions culturals com ara la música que revalori les diferències i l’intercanvi.

 

         La Brúixola

ACUERDO_PARTENARIADO_CEHDA_CONREU780585SERENY 900 599

      

     De peus a terra

treball_garrofa_3

 

           Arrelats

Garrofa_trobada