Nosaltres

 

Qui som

 

Som una associació fundada per persones ghaneses residents a Catalunya per millorar les oportunitats
de persones migrades  a Catalunya i de comunitats rurals al Savannah Region de Ghana. També treballem en la creació de vincles interculturals que ajudin a trencar estereotips sobre la migració i promoguin una societat més humana. 

Des de la nostra fundació l’any 2007 hem superat molts entrebancs i après molt col·lectivament sobre com acompanyar-nos, cuidar-nos i treballar juntes i junts per a un món just on migrar sigui un dret i una opció a assolir per a tothom que ho vulgui. Avui continuem aprenent i treballant pel dret a migrar i per la justícia socio-ambiental glocal, gràcies a la participació activa i reflexiva de persones ghaneses i catalanes i d’arreu del món que col·laboren en els diferents programes de CEHDA.

 

Què fem

 

Al poble de Sawla, situat al nord de Ghana, oferim programes educatius a nens i nenes de primària en risc d’exclusió social i cultivem la terra amb productes locals per tal d’oferir oportunitats educatives i laborals a la comunitat d’acord amb les necessitats. Cada any moltes persones migren de poblacions rurals com Sawla cap a les grans ciutats o cap a Europa per falta de perspectives d’un futur encoratjador al poble. Entenem que les raons per les quals les persones decideixen migrar són diverses i complexes, però diferents testimonis confirmen que la implementació de projectes locals que millorin la qualitat de vida i les possibilitats rurals constitueixen una alternativa a la migració en molts casos. Els projectes de CEHDA al Districte de Sawla acompanyen a la comunitat en el desenvolupament d’activitats locals que millorin la qualitat de vida de les persones de forma sostenible i en concordança amb tradicions locals.

A Catalunya duem a terme projectes d’acompanyament, formació i acollida residencial a persones migrades  majoritàriament africanes que han arribat a territori espanyol indocumentades d’acord amb la llei estatal. Durant el període de tres anys que les persones migrades indocumentades hem d’estar empadronades de manera ininterrompuda – abans de poder buscar una oferta laboral que ens permeti tenir permís de residència i treball -  CEHDA dona suport en diferents àmbits (personals, socials, educatius i professionals) per arrelar-nos aquí, per millorar el nostre sentit de pertinença al territori, per fer xarxa i per augmentar les possibilitats de trobar sortides laborals en el terreny de l’agricultura ecològica o en altres sectors un cop passats els tres anys. També realitzem activitats de sensibilització sobre la vulneració de drets en el procés migratori i sobre la realitat de les persones migrades un cop arribades.

 

Com ho fem

 

A Ghana treballem de la mà de persones locals expertes en educació, com ara professors i professores o directors/res d’escoles locals, i també de la mà de pagesos locals i joves amb interès en l’agricultura. Disposem d’un espai polivalent per als programes educatius i de vuit hectàrees de conreu als afores del poble de Sawla.

A Catalunya treballem de la mà de persones africanes i catalanes que es vinculen professionalment o voluntàriament als projectes. També ho fem en col·laboració amb entitats especialitzades amb les quals fem formacions en agricultura ecològica, i fomentem l’autoocupació a través del cultiu i repartiment de cistelles de verdures. Disposem de dos espais d’acollida cedits per particulars per les persones que participen en el projecte, majoritàriament africanes en situació vulnerable.

 

Transparència

 

Com estem organitzats?

La nostra junta
  • Presidenta: Naima Salrà Camps:
  • Secretari: Mohammed Ibrahim
  • Tresorera: Maria Casanovas Jansà
  • Vocal: Ana Elia Ramón Hidalgo
  • Vocal: Marta Gallego Garcés
  • Vocal: Rashid Abubakar Iddrisu
El nostres estatuts
Com ens hem finançat al 2019
  • finançament propi (socis i vendes) 14.2%
  • finançament privat (Fundacions i Obres Socials) 37.98%
  • finançament públic 47.60%
Compte de resultats i balanç de situació 2019

 

 

 

 

Arbol_nyange (1)

 

 

Memòries anuals CEHDA

 

 Memòria CEHDA 2019

 Memòria CEHDA 2018

Si vols consultar memòries anteriors escriu-nos un correu.

 

 

 

Entitat membre de:

logo_membreB+S

xarxaantirumorscasasoliSVH_taula_soli