Cehdaghana

Vine amb CEHDA a la 6a Quinzena de la Solidaritat de St Vicenç dels Horts

Vine amb CEHDA a la 6a Quinzena de la Solidaritat de St Vicenç dels Horts

Hola gent de CEHDA!

Sant Vicenç dels Horts mostrarà de nou la seva cara més solidària durant la 6ª edició de la Quinzena de la Solidaritat, que tindrà lloc del 28 de setembre al 10 d’octubre. CEHDA participarà en diverses activitats i una de les mes destacades es el Col.loqui després del pase del documental: Gurumbé el dilluns 8 de Octubre i el Talller antirumors el dia 10 de Octubre. Aquí us deixem més detalls:

Dilluns 8 Octubre: Cicle de Cinema Solidari Gurumbé: Canciones de tu memoria negra, documental sobre l’esclavitud a Espanya.

  • Trailer: https://vimeo.com/146310886
  • Col·loqui amb Laura Garcia, de l’ONG de la Taula de la Solidaritat Cehda Ghana
  • Lloc: Multicines La Vailet, ctra. Sant Boi, 63-67
  • Hora: 19 h
  • Entrada lliure fins exhaurir les localitats

gurumbe

Sinopsi: Amb l’explotació comercial d’Amèrica, milers d’africans són portats a Espanya i Portugal per ser venuts com a esclaus. Aquest documental rescata la història de l’esclavitud africana a la península Ibèrica, promoguda, entre altres, per prohoms de la burgesia catalana, com Antonio López, marquès de Comillas, el qual, al costat del seu consogre, el comte Güell, posseïa la flota més gran de vaixells esclavistes de tot Espanya.

Dimecres 10 Octubtr: Joventut solidària Taller antirumors sobre les persones nouvingudes, a càrrec de Laura García, representant de l’ONG de la Taula de Solidaritat Cehda Ghana

  • Hora: de 18 a 19.30 h
  • Lloc i inscripcions: Espai Jove La Capella, c. Albacete, 1-9 Tel. 93 676 97 80

Resum: Els rumors s’escampen com una taca d’oli sobre el teixit social. No tenen remitent, però sí molts destinataris. Fonamentats en els prejudicis i el desconeixement, els rumors dificulten la convivència i consoliden els mateixos estereotips que els generen. La fórmula és perversa: els estereotips conformen els rumors; aquests, ja escampats, alimenten els prejudicis que condueixen a la discriminació. A causa de l’augment alarmant de la xenofòbia i el racisme i de l’onada creixent de discursos discriminatoris i d’odi al conjunt d’Europa i altres indrets del món, la Quinzena de la Solidaritat planteja aquest taller obert a tota la ciutadania, però especialment al jovent, perquè són les persones imprescindibles per promoure en el futur un canvi de paradigma social, transformador i generador de consciència crítica, que ajuda a prevenir les pràctiques de les quals es nodreixen els rumors.

També estarém a la Caminada Solidària i la Fira Solidària. Podeu consultar la programació i tots els detalls més abaix o a la web (https://www.svh.cat/municipi-per-temes/solidaritat-cooperacio-i-voluntariat/id-8831-2018-09-28-6a-quinzena-de-la-solidaritat.html).

No t’ho perdis! I si ens vols ajudar durant la fira escriu-nos un correu a cehdaghana{arroba}cehdaghana.org

L’equip ed CEHDA

 

Share this post