Cehdaghana

Oferint serveis essencials durant Covid-19

Oferint serveis essencials durant Covid-19

Seguim treballant a Catalunya en l’acompanyament, acollida i formació de persones migrades en situació de vulnerabilitat. En aquests moments tenim 6 persones acollides. Quatre persones viuen a l’espai d’acollida residencial de La Garrofa, a Sant Vicenç dels Horts. Són dues persones de Ghana, una del Senegal i una del Marroc. Ens els propers mesos ens hem de mudar d’aquesta casa, cedida per l’acollida, i per això estem buscant un espai alternatiu. Fins ara no hem trobat cap opció adequada. Si coneixes d’algú interessat a fer-nos una cessió d’una casa o terreny a Sant Vicenç dels Horts o rodalies, envia’ns un correu. cehdaghana@cehdaghana.org

issac_casa

Les dues altres persones acollides viuen a Maçanet de la Selva i  són de Ghana. Allà conreen horta ecològica, i gràcies a l’Eric, que en el seu dia va ser acollit a CEHDA, la collita es reparteix a comerços del barri de Sant Andreu, a Barcelona a través de El Bon Cistell, un projecte de CEHDA. Tu també pots rebre les nostres verdures ecològiques. Informa-te’n a El Bon Cistell o escriu-nos un correu i t’informarem sense compromís. A Maçanet de la Selva estem mirant d’augmentar la producció i rendibilitat de l’hort amb la construcció d’un pou d’aigua que permeti acollir més persones i produir més, sempre respectant l’equilibri ecològic i la capacitat de càrrega del terreny. També estem en procés de crear un espai on poder fer activitats regularment per donar a conèixer el projecte. Un cop estigui llest sereu totes i tots convidats/des!

massanet_camp

Com sabeu alguns i algunes ja sabeu, totes les persones acollides per CEHDA es formen, en un moment o altre del seu itinerari, en el curs d’agricultura ecològica que cada any organitzem de la mà de Conreu Sereny a Sant Jeroni de la Murtra. Aquest curs és obert a persones migrades independentment de la seva situació administrativa, i que poden estar en altres entitats o recursos d’acollida. En aquests moments, el curs que havia d’iniciar-se aquesta primavera, ha quedat aturat pel Covid-19. Al nostre Facebook i Instagram anirem informant de les noves dates del curs. Si coneixes a alguna noia o noi migrat que pogués estar interessat en aquest curs, escriu-nos un correu: cehdaghana@cehdaghana.org

En aquests dies de Covid-19 la nostra activitat a Catalunya es centra en la cobertura de les necessitats bàsiques (alimentació, telecomunicacions i subministres) de les persones acollides, que no es mouen de La Garrofa a Sant Vicenç dels Horts i de la casa de Maçanet de la Selva. La nostra activitat també es centra en la distribució de les verdures ecològiques a través de El Bon Cistell (tenint en compte els protocols de distanciament social i les mesures de protecció) per tal de poder assegurar que tots vosaltres seguiu tenint verdures ecològiques i fresques a casa, si així ho desitgeu.

cistella_fruita

Les activitats de sensibilizació i xerrades que realitzem de manera habitual a escoles, han quedat en aquest moment aturades, mirant de buscar alternatives. Seguim, però oferint l’assessorament jurídic gratuït en estrangeria que des d’aquest any realitzem de la mà de Noves Vies un cop al mes. Ara ho fem telefònicament. Si necessites fer una consulta o saps d’algú que ho necessiti, només cal demanar cita al nostre correu.

A Ghana, en aquests moments estem molt pendents de com es desenvolupa la situació del Covid-19. Tot i que l’escola està parada continuem treballant durant aquests dies fent un procés de revisar i repensar els nostres projectes allà per tal de continuar desenvolupant oportunitats locals amb la visió de què si els i les joves consideren la possibilitat de migrar cap a ciutats més grans, que no sigui per falta d’oportunitats locals sostenibles i rellevants per al seu entorn. En el reportatge publicat recentment al web us resumim algunes de les activitats més rellevants que hem fet a Ghana recentment.

Restem a la vostra disposició per qualsevol pregunta o proposta que tingueu. Ens acomiadem desitjant que totes les vostres relacions estiguin navegant de la millor manera possible la situació glocal actual.

L’equip de CEHDA.

 

Share this post